A párizsi terrorista ügyvédje fogja védeni Eva Kailit

A közismert belga ügyvéd, az „ördög ügyvédje”, Sven Mary veszi át Eva Kaili, a korrupciós botrányba keveredett európai uniós parlamenti képviselő jogi védelmét – ismertette a brüsszeli Politico. Arról egyelőre nincs hír, hogy Kaili miért cserélte le eddig védőjét, André Risopoulost.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2023. 02. 14. 9:36
Sven Mary, ismert belga büntetőjogi ügyvéd. (Fotó: Doorbraak.be / Twitter)
Sven Mary, ismert belga büntetőjogi ügyvéd. (Fotó: Doorbraak.be / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én veszem át az ügyet” – jelentette ki egy üzenetben a brüsszeli Politico hírportálnak Sven Mary elismert belga büntetőjogi ügyvéd, hogy ezentúl ő képviseli Eva Kailit, a korrupciós botrányba keveredett korábbi szocialista EP-képviselőt. Sven Mary korábban Salah Abdeslamot is védte, aki a 2015-ös párizsi terrortámadás egyik kulcsfigurája.

Kaili eddigi védője, André Risopoulos azt elismerte a Politicónak, hogy már nem ő viszi egykori védence ügyét, de azt nem részletezte, hogy miért került sor a lecserélésére.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy Kaili szintet lép, ugyanis Sven Mary egy jól ismert ügyvéd Belgiumban.

Köztudott róla, hogy „rangos ügyfelei” vannak, miközben a nyilvánosságot is jól kezeli – húzta alá a brüsszeli lap. Mary korábban magáról is úgy vélekedett, hogy ő „nem csupán egy ügyvéd, aki védeni kívánja az ügyfeleit”.

Egy lapunknak nyilatkozó belga ügyvéd szerint Mary kifejezetten szeret a „figyelem középpontjában lenni”, ami még annál is jobban befolyásolhatta az ügy vállalásában, mint az, hogy alapvetően „az ilyen ügyekre specializálódott”.

Brüsszelen kívül Mary neve leginkább Salah Abdeslaméval folyt egybe, aki az egyetlen túlélője a 2015. novemberi párizsi terrortámadás elkövetőinek, és akit a bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt, megtagadva feltételes szabadlábra helyezését is.

A Politico ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy Sven Mary-t már Abdeslam előtt is az „ördög ügyvédjének” tartották korábbi ügyfelei, például Fouad Belkacem miatt, aki fiatal férfiakat toborzott az Iszlám Állam számára.

Mindeközben az Európai Unióban zajló korrupciós ügyben az illetékes hatóságok sorra tartóztatják le az érintett politikusokat, mint az olasz Andrea Cozzolinót, akit vasárnap helyeztek házi őrizetbe. Belga nyomozók szerint az olasz politikus az Európai Parlament tagjaként befolyással üzérkedett, amikor kenőpénzeket fogadott el olyan harmadik országoktól, mint például Katar vagy Marokkó.

Borítókép: Sven Mary, ismert belga büntetőjogi ügyvéd (Fotó: Doorbraak.be / Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.