Harry herceg váratlanul megjelent a londoni legfelsőbb bíróságon

III. Károly fia Elton Johnnal közösen indított perében azt állítja, súlyosan megsértették magánéletét.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 03. 27. 13:59
JOHN, Elton; IV. KÁROLY; HARRY herceg
London, 2023. március 27. Harry herceg, IV. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 27-én. Harry herceg pert indított számos brit napilap ellen, amihez csatlakozott Elton John és férje, David Furnish, Elizabeth Hurley és Sadie Frost színésznõ is. A csoport által benyújtott keresetben a felperesek azt állítják, hogy a magánélet durva megsértésének áldozatai lettek. Többek között lehallgató készülékeket helyeztek el az autóikban és az otthonukban, magántelefonhívásaikat rögzítették és visszaéltek a személyes adataikkal. MTI/AP-PA/Jordan Pettitt Fotó: Jordan Pettitt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlanul megjelent Londonban Harry herceg, a brit királyi család tagja a legfelsőbb bíróság meghallgatására érkezett hétfőn – számolt be róla a BBC brit közszolgálati média.

III. Károly fia más hírességekkel együtt tavaly indított pert magánéletének súlyos megsértése miatt az Associated Newspapers, a többi között a Daily Mail és a The Mail on Sunday bulvárlapok kiadója ellen.

A felperesek között van Elton John, illetve két színésznő, Elizabeth Hurley és Sadie Frost is, akik azt állítják, jogellenes információgyűjtés áldozataivá váltak.

A csoport a következőket fogalmazta meg az Associated Newspapers kiadóval szemben:

  • Magánnyomozókat béreltek fel, hogy titokban lehallgatókészülékeket helyezzenek el az érintettek autójában és otthonában
  • Magánszemélyeket bíztak meg azzal, hogy titokban lehallgassák és rögzítsék az érintettek magánjellegű telefonbeszélgetéseit
  • Rendőrségi tisztviselőket fizettek le belső, érzékeny információkért
  • Visszaéltek személyes adataikkal, hogy orvosi információkat szerezzenek egészségügyi intézményektől
  • Bankszámlákhoz, hiteltörténetekhez és pénzügyi tranzakciókhoz fértek hozzá jogellenes eszközökkel

A kiadó válaszában elutasította a „képtelen rágalmakat”.

Harry herceg II. Erzsébet királynő szeptemberi temetése óta először tűnt fel a brit fővárosban. A sussexi herceg még inkább elhidegült családjától, miután Spare (Tartalék) címmel idén megjelent könyvében komoly bírálatot fogalmazott meg hozzátartozóiról. Egyelőre az még továbbra is találgatások tárgya, hogy feleségével, Meghan Markle-lel megjelenik-e III. Károly és Kamilla királyné májusi koronázásán.

 

Borítókép: Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 27-én (Fotó: MTI/AP-PA/Jordan Pettitt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.