Káosz a repülőtereken, több mint száz légi járatot töröl az Austrian Airlines

Köztük csatlakozások is vannak Düsseldorf, Hamburg, Berlin és Hannover felé.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 28. 5:30
null
München, 2023. március 26. Üres a müncheni nemzetközi repülõtér indulási csarnoka 2023. március 26-án. A közlekedési dolgozók sztrájkja miatt március 26-án és 27-én nem indulnak járatok a repülõtérrõl. MTI/EPA/Anna Szilágyi Fotó: Anna Szilágyi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint száz légi járatot töröl kedden az Austrian Airlines a nehéznek ígérkező bértárgyalások nyomán összehívott vállalati gyűlés miatt – közölte hétfőn a német Lufthansa légitársaság osztrák leányvállalata.

A pilóták és légiutas-kísérők tanácskozása reggel kilenckor indul, ugyanakkor az illetékes Vida szakszervezet egyelőre nem közölte, hogy a gyűlés meddig tart majd. A bécsi repülőtér tájékoztatása szerint a törölt járatok között csatlakozások is vannak Düsseldorf, Hamburg, Berlin és Hannover felé.

A pilóták és légiutas-kísérők egyébként már március elején többórás figyelmeztető sztrájkot tartottak.

Az Austrian Airlines vezetése pénteken átlagosan 12,3 százalékos bérnövelésre vonatkozó ajánlatot tett közzé. A mostani gyűlésen a szakszervezeti képviselők a bértárgyalások menetéről akarják majd tájékoztatni a pilótákat és a légiutas-kísérőket.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Anna Szilágyi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.