Kézigránáttal és késsel támadt emberekre egy férfi Berlinben

Kézigránáttal és késsel sebesített meg három embert Németország fővárosában egy 61 éves férfi − közölte szombaton a német rendőrség, amely röviddel a támadás után megtalálta és letartóztatta a tettest.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 03. 25. 19:24
Karlsruhe, 2019. január 30. Õrizetbe vett iraki férfit kísérnek rendõrök a német legfelsõbb bíróságra (BGH) Karlsruhében 2019. január 30-án. Az õrizetes egyike annak a három iraki férfinek, akit hajnalban iszlamista terrortámadás elõkészítésének gyanúja miatt fogtak el a Schleswig-Holstein tartományi Melsdorfban. A 23 és 36 év közötti férfiak - akik az illetékes ügyészség szerint robbantásos merényletet terveztek - jogszerûen, úgynevezett oltalmazott menedékjogi státusszal tartózkodnak Németországban. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadó péntek este a német főváros Reinickendorf negyedében egy lakóház bejáratánál robbantotta fel a gránátot, megsebesítve egy 42 és egy 48 éves nőt és egy 61 éves férfit. A gyanúsított ezután állítólag két áldozatra késsel is rátámadt.

A három sérültet kórházba szállították, a férfi közülük életveszélyes sérüléseket szenvedett − közölte a rendőrség.

A támadás után az elkövető elmenekült, de később a rendőrök egy közeli kertben elfogták.

A rendőrség vizsgálja a támadás lehetséges indítékait, valamint azt, hogy a gyanúsított és az áldozatok ismerték-e egymást. További részleteket sem a támadó, sem az áldozatok személyazonosságáról nem közöltek a hatóságok.

A DPA jelentése szerint

a feltételezett támadó és a két nő is szerb állampolgárságú, a sebesült férfi pedig bosznia-hercegovinai illetőségű.

Borítókép: illusztráció (Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.