Hónapokkal ezelőtt figyelmeztették a hatóságokat a hamburgi lövöldözőről

Az elkövető hét áldozattal, köztük egy, még meg nem született gyermekkel végzett, mielőtt saját életét is kiontotta.

Magyar Nemzet
Forrás: The Guardian2023. 03. 10. 14:18
null
Hamburg, 2023. március 10. Rendõrök Hamburg Alsterdorf nevû városrészében, ahol lövöldözés tört ki a Jehova Tanúi vallásközösség egyik imaházában 2023. március 9-én. A lövöldözésben többen életüket vesztették és megsebesültek. A Bild német lap korábban arról adott hírt, hogy heten életüket vesztették és nyolcan megsérültek. MTI/AP/DPA/Jonas Walzberg Fotó: Jonas Walzberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapokkal ezelőtt figyelmeztették a helyi hatóságokat a csütörtök este egy hamburgi imaházban négy férfival, két nővel és egy magzattal, majd magával is végző merénylő mentális problémáiról − számolt be a The Guardian brit hírportál. A hamburgi rendőrség figyelmét egy névtelen levélben hívták fel a 35 éves Philipp F. mentális problémáira, valamint arra, hogy ennek ellenére jelentős mennyiségű lőszert vásárolt. 

A hatóságok a levelet követően meg is látogatták a férfit, aki azonban meggyőzte őket, hogy nem szenved semmilyen mentális betegségben, ezért nem vették el tőle − egyébként törvényesen tartott − fegyverét. 

Ralf Martin Meyer rendőrkapitány szerint semmilyen jogalapra hivatkozva nem tudták volna elkobozni az elkövető fegyverét. 

A hét emberrel végző, valamint nyolcat − közülük négyet súlyosan − megsebesítő merénylő egyébként korábban tagja volt annak a Jehova Tanúi közösségnek, melynek imaházában a mészárlást elkövette. 

Körülbelül másfél évvel ezelőtt hagyta ott a közösséget önként, nyilvánvalóan nem jó viszonyban váltak el

− fogalmazott Thomas Radszuweit, Hamburg állambiztonsági vezetője. 

Andy Grote, Hamburg tartományi belügyminisztere szerint az elmúlt évek legszörnyűbb tragédiája volt a csütörtöki mészárlás.

Borítókép: Rendőrök Hamburg Alsterdorf nevű városrészében, ahol lövöldözés tört ki a Jehova Tanúi vallásközösség egyik imaházában 2023. március 9-én (Fotó: MTI/AP/DPA/Jonas Walzberg)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.