Maffiafőnökök képével díszített kábítószert foglalt le az olasz rendőrség

A szicíliai maffia főnökeinek arcképével díszített kábítószert foglaltak le az olasz hatóságok egy raktárban a dél-olaszországi Marsalában – közölte az olasz rendőrség kedden.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 21. 15:01
null
Fotók: MTI/EPA/Lynn Bo Bo Fotó: Lynn Bo Bo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szicíliai hatóságok csaknem 200 ezer euró (78 millió forint) értékű hasist, kokaint és marihuánát foglaltak le egy raktárban. A rendőrök a lefoglalt kábítószert celofánba bugyolálva találták meg, a csomagoláson pedig Matteo Messina Denaro, Toto Riina és a Keresztapa című film szereplőinek arcképe volt.

Matteo Messina Denaro volt a szicíliai maffia legmagasabb rangú embere, januári letartóztatásáig „az utolsó keresztapjaként” is emlegették. Denaro a szicíliai Castelvetrano egykori maffiavezérének fiaként 1993-ban vette át a Cosa Nostra vezetését az akkor már 23 éve körözött Tito Riinától, aki addig a szicíliai „maffiafőnökök főnöke” volt.

Mindkét férfit többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Riina 2017-ben halt meg a börtönben, Denarót pedig jelenleg a közép-olaszországi L’Aquila városának szigorúan őrzött börtönében tartják fogva.

Az ügyészség szerint Denarónak köze lehet a szicíliai maffia által elkövetett legszörnyűbb bűncselekményekhez, köztük az 1992-es pokolgépes támadáshoz, amelyben életét vesztette Giovanni Falcone és Paolo Borsellino bíró, és egy 1996-os gyilkossághoz, amelynek során megfojtották és savban feloldották egy maffiózó 12 éves fiát.

Az olasz rendőrség több helyszínen is tartott razziát szicíliai Trapani térségében, ahol a feltételezések szerint Denaro hosszú ideig bujkált a hatóságok elől.

Borítókép: Illuszráció (Fotó: MTI/EPA/Lynn Bo Bo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.