Kokain extrákkal: drogdílert fogtak Erzsébetvárosban

Az erzsébetvárosi rendőrök elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint valódi kábítószer mellett porcukorral hígított kokainnal is üzletelt – írja a Police.hu.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 10:57
null
Fotó: Sanne van Helmond
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben – olvasható a rendőrség honlapján

A férfi 2023. március 3-án 22 óra után az utcán adott el drogot egy külföldinek. A gyanús üzletet az erzsébetvárosi rendőrök észlelték, ezért az átadás után nem sokkal elfogták és mintavételre állították elő mindkét férfit. 

A külföldinél megtalálták az előzőleg vásárolt, két tasak fehér port. 

Az elsődleges vizsgálat szerint az egyik pakett kokaint tartalmazott, míg a másik főleg porcukrot, kábítószer nyomaival.

Az árusnál és lakásán további kábítószergyanús anyagokat és azok adagolásához használt eszközöket is találtak a rendőrök.

A 26 éves V. Viktort a VII. kerületi nyomozók kábítószer-kereskedelem vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, míg vásárlója ellen kábítószer birtoklása vétség miatt indul eljárás.

A belvárosi utcákon nem példa nélkül való, hogy a dílerek – elsősorban a külföldi vásárlók megtévesztésére ­– különböző, legálisan beszerezhető, ártalmatlan anyagokat adnak el kábítószerként. A kamudrogok között előfordult már a kokainként árult sütőpor, marihuánának mondott majoránna, hasisként eladott csokoládészelet, illetve egy állatfigurás vitamintabletta, amit extasyként értékesítettek. Amennyiben valódi drog nincs a terjesztőknél, a rendőrök csalás miatt járhatnak el velük szemben – derül ki a rendőrség közleményéből.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Flickr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.