Magyarország támogatja azt a kezdeményezést, amely békét hozhat a Közel-Keletre

„Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését, mert az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján ez az első olyan kezdeményezés, amely békét tud hozni a Közel-Keletre” – írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán, miután telefonon tárgyalt Eli Kohen izraeli külügyminiszterrel.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 03. 20. 12:34
SZIJJÁRTÓ Péter; Kohen, Eli
Jeruzsálem, 2018. július 19. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Eli Kohen gazdasági miniszter megbeszélést folytat Jeruzsálemben 2018. július 19-én. MTI Fotó: KKM Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy izraeli kollégája kérésére tárgyaltak és tekintették át a közel-keleti biztonsági helyzetet.

Biztosítottam az izraeli kollégát arról, hogy Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja azt, hogy a nemzetközi szervezetek tisztességes és kiegyensúlyozott hozzáállást tanúsítsanak Izraellel szemben

 – emelte ki Szijjártó Péter.

Hozzátette, hogy a kormány elutasítja azt a brüsszeli megközelítést, amely egyenlőségjelet tesz az Izrael ellen elkövetett terrorcselekmények és az izraeli emberek biztonságát szavatolni hivatott izraeli fellépés között.

– Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését, mert az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján ez az első olyan kezdeményezés, amely békét tud hozni a Közel-Keletre – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a gazdasági együttműködés mindkét ország érdekét szolgálja, így annak fejlesztésére további lépéseket fognak tenni.

„Végül megállapodtunk abban, hogy Eli Kohen hamarosan Budapestre látogat” – írta Szijjártó Péter.

Borítókép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Eli Kohen gazdasági miniszter megbeszélést folytat Jeruzsálemben 2018. július 19-én (Fotó: MTI/KKM)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.