Meghalt a székelyföldi füvesember, Macalik Ernő

A biológus, fitoterapeuta, természettudományi író 79 éves volt.

Magyar Nemzet
Forrás: Székelyhon2023. 03. 27. 19:12
Macalik Ernő
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szülővárosában, Kolozsváron 79 évesen meghalt Macalik Ernő biológus, természettudományi író március 25-én – adta hírül a Székelyhon. A lap azt írja, Macalik Ernő élete nagy részét Csíkkarcfalván töltötte és ott is tevékenykedett, és sokan a székelyföldi füvesemberként, gyógynövényszakértőként ismerték. 

Macalik Ernő, a székelyföldi füvesember Kolozsváron született 1944. július 7-én, 2000-ben Ezüstgyopár-díjban, 2013-ban Magyar Örökség díjban részesült. Egyszer azt mondta:

„Igazi tudomány rejti magába a gyógynövények csodálatos világát, de igen kevesen vannak, akik ismerik e tudomány minden törvényét, titkát” – és hozzáfűzte, hogy nem a gyógynövény a csoda, hanem a létezés. 

Az ismert fitoterapeuta, gyógynövényszakértő 1990-ben lett igazán ismert gyógyteakeverékei, tinktúrái miatt. A levendulatermelők és -termesztők közössége azt írta róla, hogy előadásai és tudásátadása példaértékű volt. „Mint az igazi nagyok, végtelenül szerény, alázatos és nagy tudású volt. Isten hordozza tenyerén!” – fűzték hozzá. 

A borítóképen: Macalik Ernő (Forrás: Facebook)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.