időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Meghalt a székelyföldi füvesember, Macalik Ernő

Magyar Nemzet
Forrás: Székelyhon
2023.03.27. 19:12 2023.03.27. 19:30
Meghalt a székelyföldi füvesember, Macalik Ernő

Szülővárosában, Kolozsváron 79 évesen meghalt Macalik Ernő biológus, természettudományi író március 25-én – adta hírül a Székelyhon. A lap azt írja, Macalik Ernő élete nagy részét Csíkkarcfalván töltötte és ott is tevékenykedett, és sokan a székelyföldi füvesemberként, gyógynövényszakértőként ismerték. 

Macalik Ernő, a székelyföldi füvesember Kolozsváron született 1944. július 7-én, 2000-ben Ezüstgyopár-díjban, 2013-ban Magyar Örökség díjban részesült. Egyszer azt mondta:

„Igazi tudomány rejti magába a gyógynövények csodálatos világát, de igen kevesen vannak, akik ismerik e tudomány minden törvényét, titkát” – és hozzáfűzte, hogy nem a gyógynövény a csoda, hanem a létezés. 

Az ismert fitoterapeuta, gyógynövényszakértő 1990-ben lett igazán ismert gyógyteakeverékei, tinktúrái miatt. A levendulatermelők és -termesztők közössége azt írta róla, hogy előadásai és tudásátadása példaértékű volt. „Mint az igazi nagyok, végtelenül szerény, alázatos és nagy tudású volt. Isten hordozza tenyerén!” – fűzték hozzá. 

A borítóképen: Macalik Ernő (Forrás: Facebook)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.