Megvan az első NATO-tagország, amely vadászgépekkel támogatná Ukrajnát

Lengyelország MiG–29-es repülőgépeket ad Ukrajnának a következő napokban – jelentette be Andrzej Duda lengyel államfő, tájékoztat az AP.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 14:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár heteken belül MiG–29-es vadászgépeket adhat Ukrajnának Lengyelország, ezzel az első NATO-tagország lenne, amely harci repülőkkel látja el a háborúban álló országot – írja az AP.

Négy teljesen működőképes gépet szállítunk Ukrajnába a következő napokban 

– közölte Duda egy csütörtöki sajtótájékoztatón Varsóban. Az adományozást követően dél-koreai gyártmányú FA–50-es és amerikai F–35-ös gépekre cserélné le az Ukrajnának adott vadászgépeit a lengyel légierő – tette hozzá az államfő. 

Az Ukrajnának fegyvereket szállító nyugati országok eddig hivatalosan elutasították bármilyen vadászgép küldését. Lengyelország azt mondta, hogy egy több országot is magába foglaló koalícióban lenne hajlandó harci gépeket küldeni Ukrajnának – írja a DW.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.