Otthonától 1600 kilométerre találták meg az elrabolt kislányt

Nyolc elkövetett bűncselekmény vádjával néz szembe a férfi, aki elrabolta.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 14:29
Silhouette,Sad,Little,Girl,In,Room,And,Looking,Out,The
678890566 Fotó: Shutterstorck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dallasi otthonától több mint 1600 kilométerre (1000 mérföldre), egy észak-karolinai ház udvarán található fészerbe zárva találtak meg egy eltűnt 13 éves kislányt a Davidson megyei hatóságok. Egy közösségi portálon ismerkedett meg a férfival, aki miután a bizalmába férkőzött, elrabolta és megerőszakolta – írja a CNN.

Az elrabolt lányra a Davidson megyei hatóságok texasi FBI-ügynökök információi segítségével találtak rá. 

Az dallasi rendőrséggel együttműködve az ügynököknek sikerült körülhatárolniuk a gyanúsított személyét, akivel eltűnését megelőzően folyamatosan online üzeneteket váltott a kislány – derült ki a seriffiroda közleményéből. 

A hatóságok elárulták, hogy férfi és az áldozata közötti online csevegés tartalmazott csábító üzeneteket, amelyek egyértelműen utaltak a gyermek elleni szexuális visszaélés előkészítésére.

A kislány otthonához közeli kamerák rögzítettek egy autót, amelynek rendszáma egy Davidson megyei férfi nevére volt regisztrálva. Kinyomozását követően a rendőrség felkereste a tulajdonost, közúti ellenőrzés alá vonták és kiderítették, hogy otthonában tartja fogva a kislányt. 

A hatóságok azonnal a helyszínre siettek, és kiszabadították a kislányt, majd kórházba szállították.

 A 34 éves gyanúsítottat, a Jorge Ivan Santos Camachót, letartóztatták, jelenleg nyolc elkövetett bűncselekmény vádjával néz szembe, köztük gyermekrablással, erőszakkal való visszatartással, emberkereskedelemmel és kiskorú elleni szexuális erőszakkal.

A férfit jelenleg a Davidson megyei börtönben tartják fogva 1 250 000 dolláros (460,5 millió forint) óvadék fejében. Davidson megye seriffje, Richie Simmons hétfőn egy sajtótájékoztatón a közösségi média veszélyeire figyelmeztetett, hangsúlyozva, hogy „komoly problémát kezd jelenteni” – tájékoztat a hírportál.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Flickr)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.