Soha nem látott mértékben nőtt Kanada lakossága

Először nőtt egymillió fővel az ország lakossága egyetlen év alatt – idézte a kanadai kormányt a BBC hírportálja csütörtökön.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 23. 6:54
TRUDEAU, Justin; Gregoire, Sophie
Montreal, 2021. szeptember 21. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felesége, Sophie Gregoire társaságában a Kanadai Liberális Párt támogatóival ünnepel Montrealban 2021. szeptember 20-án, az elõrehozott parlamenti választások estéjén. Az Elections Canada választási portál szerint a kormányfõ pártja az abszolút többségi választórendszer alapján 157 választókerületben vezet, és ezzel megelõzte az ellenzéki Kanadai Konzervatív Pártot. MTI/EPA/ERIC BOLTE Fotó: ERIC BOLTE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakosság létszáma 38 516 138-ról 39 566 248-ra emelkedett a kanadai statisztikai hivatal adatai alapján.

Ez egyben a legmagasabb növekedési arány – 27 százalék – egyetlen év alatt 1957 óta.

A növekedés forrása részben az a kormányzati szándék, hogy a munkaerőhiányt bevándorlók toborzásával enyhítsék – közölte a hivatal.

Az állandó és ideiglenes bevándorlók számának növekedése 

további, a lakhatással, infrastruktúrával, a közlekedéssel és egyéb lakossági szolgáltatásokkal kapcsolatos kihívásokat jelenthet az ország egyes régióiban

 – írták a statisztikusok.

A hivatal szerint a növekedést majdnem 96 százalékban a migráció okozza.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kormánya tavaly azt jelentette be, hogy 2025-ig évente félmillió bevándorlót fogadnának be.

A kormány konfliktusok – többek között az ukrajnai háború – és a humanitárius válságok – mint a közelmúltbeli török-szíriai földrengés – sújtotta térségekből érkezőket is befogad.

A kormány szerint az ország népessége 26 év alatt a kétszeresére nőne, ha tartaná az éves 2,7 százalékos növekedést.

Borítókép: Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felesége, Sophie Gregoire társaságában (Fotó: MTI/EPA/Eric Bolte)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.