Tizenegymillió gyerek szorul humanitárius segélyekre

Tizenegymillió gyerek szorul humanitárius segélyekre a polgárháború sújtotta Jemenben az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) pénteki bejelentése szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 24. 7:55
null
Szanaa, 2018. június 7. Kolera elleni fertõtlenítést végez egy jemeni munkás a fõvárosban, Szanaában az esõs évszak miatt megnõtt fertõzésveszély idején, 2018. június 7-én. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint 2130-an haltak meg kolerabaktérium okozta kiszáradásban 2017. április óta a polgárháború dúlta közel-keleti országban. (MTI/EPA/Jahja Arhab) Fotó: Jahja Arhab
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet arra figyelmeztetett, hogy mintegy 2,2 millió jemeni gyerek alultáplált, a helyzet pedig azonnali beavatkozás nélkül tovább súlyosbodhat.

Az alultápláltság már több mint 450 ezer gyerek esetében öltött életveszélyes méreteket, nekik sürgős segítségre van szükségük

 – tette hozzá az UNICEF.
A szervezet emellett rámutatott arra, hogy a harcoknak 2015 és 2022 között több mint 11 ezer gyerek vált áldozatává.
A polgárháború és a nyomában kialakult humanitárius válság miatt egyre több gyerek kényszerül dolgozni és nőtt a gyerekházasságok száma is, sok család ugyanis csak így tudja biztosítani megélhetését. 

Egyre több kiskorút toboroznak emellett a hadseregbe és milíciákba is

 – áll a szervezet tájékoztatásában.
Az UNICEF-nek körülbelül 484 millió dollárra van szüksége ahhoz, hogy idén is folytatni tudja a gyerekekkel kapcsolatos humanitárius programjait Jemenben.

Borítókép: Kolera elleni fertőtlenítést végez egy jemeni munkás a fővárosban, Szanaában (Fotó: MTI/EPA/Jahja Arhab)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.