Törvényben rögzítenék Ukrajnában a melegházasságot

Miközben Ukrajna keleti területein ropognak a fegyverek, Kijevben törvénytervezetet fogadtak el a melegházasságról. A javaslat kidolgozója a Holosz, magyarul Hang nevű párt, amit egyébként sokan Soros György érdekszférájába sorolnak Ukrajnában.

2023. 03. 08. 13:51
KyivPride Gay Parade In Ukraine
Pride Kijev
People attend the annual KyivPride gay parade as riot police provide security in Kyiv, Ukraine on 19 September 2021. LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender) people, human right activists and their supporters have taken part in the annual Kyiv Pride gay parade event amid a heavy police presence, while right-wing protesters tried to stop the event. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában törvénytervezet született az egyneműek élettársi viszonyáról. A javaslat kidolgozója a Holosz, magyarul Hang nevű párt, amit egyébként sokan Soros György érdekszférájába sorolnak Ukrajnában.

A párt képviselője, Inna Szovszun a háttérmagyarázatában azt mondta, hogy Ukrajna nyugati szövetségeseinek az elvárása, hogy nyitás történjen az LMBTQ-mozgalmak irányába, és azonos jogokat biztosítsanak a társadalom valamennyi rétege számára.

Hozzátette, nagyon sok beszélgetést folytatott olyan LMBTQ-aktivistákkal, akik jelenleg a frontvonalban szolgálnak vagy a hadsereg kötelékébe tartoznak, és ezt a kérést fogalmazták meg. Inna Szovszun úgy gondolja, az ukrán társadalom is befogadó lesz.

Kifejtette, nagyon bízik benne, hogy az orosz–ukrán háború hatására az ukrán társadalom már nem fogja olyan rossz szemmel nézni az egyneműek házasságát, az egyneműek élettársi viszonyát – amit törvényben kívánnak rendezni –, mint a háború előtt. Ugyanis mielőtt kitört az orosz–ukrán háború, Ukrajnában meglehetősen erős ellenérzésekkel viszonyultak az LMBTQ-mozgalmak és a homoszexualitás irányába.

Olyannyira, hogy Kijevben rendre voltak melegfelvonulások, de ezek szinte minden alkalommal elég komoly botrányba és rendbontásba torkollottak.

Most nagy kérdés lesz, hogy az ukrán társadalom miként fog erre a törvénytervezetre reagálni. Hogy ennek a vitájára mikor kerülhet sor a parlamentben, azt még nem lehet tudni, egyelőre bizottsági szinten vitatják meg, de vélhetően elég komoly indulatokat válthat ki az ukrán társadalomban az LMBTQ-mozgalom minél több joggal való felruházása és az egyneműek házasságára vonatkozó törvényhozói szándék.

Borítókép: Melegfelvonulás Kijevben 2021. szeptember 19-én (Fotó: AFP/NurPhoto/STR)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.