Az EU és a NATO határához telepítik az orosz atomfegyvereket!

Orosz nagykövet: Végre az emberek odafigyelnek arra, hogy szükséges némi erőegyensúly.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 03. 12:10
LUKASENKA, Aljakszandr
Minszk, 2023. március 31. A fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálatának felvételén Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfõ évértékelõ beszédet tart Minszkben 2023. március 31-én. MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belarusz–lengyel határra telepítik a Belaruszba szánt orosz taktikai atomfegyvereket – közölte Minszkben az orosz nagykövet a helyi Belta hírügynökség hétfői jelentése szerint. A fegyverek elhelyezésére szolgáló bunkereknek július elsejéig el kell készülniük – jelentette ki Borisz Grizlov, aki korábban belügyminiszter és az orosz alsóház elnöke is volt. Hozzáfűzte: „Az európai és amerikai hangzavar ellenére ez meg fog történni”.

– Végre az emberek odafigyelnek arra, hogy szükséges némi erőegyensúly. Amikor szóba kerül az Egyesült Államok európai atomfegyver-telepítése, a mi államszövetségünk biztonságát is növelnünk kell – mondta Grizlov. – Oroszország és Belarusz közös szövetségi államot, egy „törvényes területet” alkot, szemben azokkal a területekkel, amelyeken az Egyesült Államok nukleáris fegyvereit állomásoztatja. Számukra ezek az országok csak bábok, míg nekünk közös területünk van – fűzte hozzá.

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök nemrégiben a nemzethez intézett beszédében közölte, hogy a Nyugat Lengyelországban, a belarusz határ mentén fegyverkezik, és azt tervezi, hogy megszállja és elpusztítja országát.

Belarusz Oroszország szövetségeseként lehetővé tette, hogy Moszkva belarusz területről is támadást indítson Ukrajna ellen 2022 februárjában. Oroszország a közelmúltban jelentette be, hogy taktikai atomfegyvereket telepít Belaruszba.

 

Borítókép: Aljakszandr Lukasenka belarusz államfő évértékelő beszédet tart Minszkben 2023. március 31-én (Fotó: MTI/AP/fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.