Félmilliárd dollárra perelte volt ügyvédjét Donald Trump

Ötszázmillió dollárra perelte volt ügyvédjét Donald Trump, az Egyesült Államok előző elnöke. A republikánus politikus azzal indokolja döntését, hogy Michael Cohen saját könyvében, podcast műsoraiban, valamint más médiafelületeken bizalmas információkat szivárogtatott ki és valótlanságokat terjesztett róla – mindezzel megsértve hírnevét. Trump szóvivője szerint Cohen elismerte a visszaéléseket.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 12:32
TRUMP, Donald
Palm Beach, 2023. április 05. Donald Trump volt amerikai elnök beszél Mar-a-Lago birtokán, a floridai Palm Beachben 2023. április 4-én, miután New Yorkban hivatalosan vádat emeltek ellene. Trump ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban. Volt vagy hivatalban lévõ elnököt korábban még sohasem helyeztek vád alá büntetõügyben az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félmilliárd dollárt (körülbelül 170,3 milliárd forint) követel volt ügyvédjétől Donald Trump volt amerikai elnök. Trump szerint ugyanis Michael Cohen megszegett egy titoktartási megállapodást, amelyet a munkaviszonya feltételeként írt alá, emellett megsértette az ügyvédekre vonatkozó etikai normákat és károkozási szándékkal terjeszt valótlanságokat a volt elnökről. A Fox News amerikai televíziós hálózat értesülései szerint a republikánus exelnök jogi csapata szerdán nyújtotta be a több mint 30 oldalas keresetet egy floridai bíróságon arra hivatkozva, hogy Cohen saját könyveiben, podcast műsorában és más médiafelületeken káros információkat és valótlanságokat terjeszt Trumpról.

A dokumentum kiemeli, a kereset összeállításához alapul szolgált, hogy Cohen több alkalommal megszegte bizalmi kötelezettségét, továbbá a vádak szerint igyekezett hasznot húzni az ügy miatt létrejött médiaszerepléseiből.

A kereset benyújtására több mint egy héttel azután került sor, hogy az exelnököt hivatalosan vád alá helyezték a manhattani ügyészségen, ahol Trump ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban. Az előző elnök elleni vádirat 34 vádpontot tartalmaz, köztük üzleti adatok meghamisítását. Korábban Cohen közölte, kész tanúskodni az amerikai elnök ellen a bíróságon, az amerikai híroldalak azonban hangsúlyozzák, a per nem kifejezetten az ügyvéd Trump elleni vallomása miatt indult. Cohen szóvivője, Lanny Davis ügyvéd szerint a per el fog bukni, és nem fogja visszatartani Cohent az ügyészekkel való együttműködésétől a Trump ellen zajló eljárásban. Hozzátette: a republikánus exelnök célja volt ügyvédjének megfélemlítése.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök beszél Mar-a-Lago birtokán, a floridai Palm Beachben 2023. április 4-én, miután New Yorkban hivatalosan vádat emeltek ellene (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.