Ártatlannak vallotta magát Donald Trump + videók

Decemberben tartják a volt amerikai elnök következő meghallgatását, nyilvánosságra hozták a vádiratot.

Magyar Nemzet
2023. 04. 04. 19:41
TRUMP, Donald
New York, 2023. április 04. Donald Trump korábbi amerikai elnök (b) indul a New York-i Trump Toronyból a bírósági meghallgatására 2023. április 4-én. MTI/EPA/C. J. Gunther Fotó: C. J. Gunther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 4-re tűzték ki Donald Trump volt amerikai elnök következő meghallgatásának időpontját – közölte a CNN amerikai hírcsatorna magyar idő szerint kedd este, nem sokkal azután, hogy a manhattani ügyészség ismertette a republikánus politikussal az ellene felhozott 34 vádpontot.

A tárgyalás lezárását követően a vádakat tartalmazó dokumentumot is nyilvánosságra hozták.

A meghallgatáson Donald Trump nem vallotta magát bűnösnek, erről a Reuters hírügynökség számolt be. Az eseményre történelmi pillanatként tekintenek az amerikaiak, ugyanis ez volt az első alkalom az Egyesült Államok történetében, hogy egy volt elnök ellen büntetőeljárás indult.

A volt amerikai elnök meghallgatása magyar idő szerint este negyed 9-kor kezdődött a manhattani ügyészségen, ahova a republikánus politikus rendőri felvezetéssel érkezett meg. A várakozásokkal ellentétben, mielőtt Trump belépett volna a tárgyalóterembe, nem nyilatkozott. Az ellene felhozott 34 vádpontot zárt ajtók mögött ismertették. Noha az előzetes jelentések arról számoltak be, gyors és rutinszerű – mindössze 15-30 perces – eljárásra lehet számítani, némileg tovább tartott a meghallgatás.

Magyar idő szerint este fél 10-kor hagyta el Trump a manhattani ügyészséget, a meghallgatást követően az exelnök nem nyilatkozott a sajtónak.

Mint lapunk korábban beszámolt róla, bármely New York-i vádlott számára, legyen az szegény vagy befolyásos, a büntetőjogi vádakra való válaszadás azt jelenti, hogy ujjlenyomatot vesznek tőle, fényképet készítenek róla, alapvető kérdéseket tesznek fel – megkérdezik például a nevét és születési dátumát –, és vádat emelnek ellene. Ugyanez történt Trump esetében is.

Tömegek fogadták Trumpot

Fotók és videófelvételek árasztották el a közösségi oldalakat, tömegek várják ugyanis Donald Trump volt amerikai elnököt a manhattani ügyészség székháza elé. 

Az amerikai sajtó közlései szerint Trump integetett támogatóinak megérkezését követően, ezután a volt elnököt egy hátsó folyosón keresztül vezették be a tárgyalóterembe.

Útban a manhattani ügyészségre az exelnök azt írta közösségi oldalára,

Lower Manhattan felé, a bíróságra tartok. Hihetetlennek tűnik, de le fognak tartóztatni. Nem hiszem el, hogy ez megtörténhet Amerikában

A Fox News beszámolója szerint a manhattani bíróság épülete előtt rövid időn belül dulakodás tört ki a Trump-pártiak és a Trump-ellenes tüntetők között.

Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök (balra) indul a New York-i Trump Toronyból a bírósági meghallgatására 2023. április 4-én (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.