Kiderült, befolyásos ember is utazott az április elején lezuhant japán helikopteren

Az Okinava térségében lévő Mijako-sziget biztonságáért felelős egység vezetője is azon a helikopteren volt, amely 10 fős legénységével tengerbe zuhant április 6-án – erősítették meg a japán szárazföldi önvédelmi erők csütörtökön.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 20. 22:05
null
Japán, 2023. április 6. A japán szárazföldi alakulatok (JGSDF) által 2023. április 6-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a szárazföldi erõk egyik UH-60JA típusú helikopterérõl egy meg nem nevezett helyszínen. Legénységgel a fedélzetén 2023. április 6-án eltûnt egy japán katonai helikopter a délnyugati Okinava prefektúrához tartozó lévõ Mijako szigeténél. Az UH-60JA típusú helikopter helyi idõ szerint délután négy óra körül tûnt el a radarról, a keresés jelenleg is tart. MTI/EPA/JGSDF Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tengerfenéken eddig hat ember holttestét találták meg, de Ijota Masahito nincs köztük. Bár a férfit egyelőre eltűntként tartják nyilván, helyére már új parancsnokot neveztek ki Mijakóra.

A katonai helikopteren tartózkodott a 8. hadosztály parancsnoka, Szakamoto Juicsi altábornagy, továbbá egy magas beosztású, 48 éves ezredese és egy 34 éves, őrnagy rendfokozatú tisztje.

A hadosztály azok közé tartozik, amelyek a délnyugatra fekvő szigetek térségében esetlegesen keletkező konfliktusban gyors bevetésben vennének részt. Központja Kumamoto prefektúrában van, de ellenőrzése alá tartozik Mijadzaki és Kagosima prefektúra is.

Az UH60JA, más néven Black Hawk négylapátos, kétmotoros szállító helikopter Mijako-szigethez közel, mintegy 18 kilométerre a repülőtértől, alig 10 perccel az indulást követően tűnt el a radarernyőről április 6-án. Korábbi hírek szerint a legénysége megfigyelést végzett.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem közölték, de azt feltételezik, hogy baleset történt. Jelentések szerint nem voltak rosszak az időjárási körülmények.

Borítókép: Legénységgel a fedélzetén 2023. április 6-án eltűnt egy japán katonai helikopter a délnyugati Okinava prefektúrához tartozó Mijako szigeténél. (Fotó: MTI/EPA/JGSDF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.