Megtalálták a rejtélyes körülmények között eltűnt japán helikopter legénységének több tagját

Két holttestet emeltek ki a tengerből a japán önvédelmi erők a szigetország délnyugati részénél. Az áldozatok az április elején lezuhant katonai helikopter tízfős legénységének tagjai voltak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 17. 10:01
Nine dead in crash of two US Army helicopters
In this handout photo from the US Department of Defense, a US Army UH-60 Black Hawk assigned to the 159th Aviation Regiment hovers over MacDill Air Force Base, Florida, on March 15, 2023. - A US Army UH-60 Black Hawk assigned to the 159th Aviation Regiment hovers over MacDill Air Force Base, Florida, on March 15, 2023. Two US Army HH60 Black Hawk helicopters with the 101st Airborne Division crashed in Kentucky during a training mission, killing nine soldiers, a military spokesman said Thursday. (Photo by Handout / DoD / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / AIRMAN 1ST CLASS DERRICK BOLE / DOD" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A búvárok a holttesteket százméteres mélységből hozták felszínre. A tengerfenéken további három testet találtak, a legénység öt tagját még mindig keresik.

Kisida Fumio miniszterelnök sajnálatát fejezte ki a tragédia miatt. Ígérete szerint folytatják a keresést, és mindent megtesznek a baleset okainak feltárása érdekében.

A mentőalakulatok igyekeznek kiemelni a helikopter roncsait a tengerből. 

Az UH–60 típusú Black Hawk katonai helikopter két pilótával, két műszaki szakemberrel és a legénység hat további tagjával a fedélzetén április 6-án, az Okinava prefektúrához tartozó Mijako szigeténél, mindössze tíz perccel az indulás után tűnt el a radarról.

A baleset oka egyelőre nem ismert, a jelentések szerint nem voltak kedvezőtlenek az időjárási körülmények – számolt be az MTI.

Borítókép: UH–60 Black Hawk helikopter (DoD/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.