Kölcsönösen kiutasítják egymás diplomatáit a németek és az oroszok

Már most is csökkentett szintű a képviselet Németországban és Oroszországban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 22. 16:15
Rain clouds gather over the Reichstag building which houses Germany's lower house of parliament (Bundestag) in Berlin on September 28, 2022. (Photo by John MACDOUGALL / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A moszkvai külügyminisztérium szombati közlése szerint Németországban döntés született arról, hogy tömegesen kiutasítanak orosz diplomatákat. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő egyúttal jelezte, hogy

Oroszország ellenlépéseket készül tenni, ami azt jelenti, hogy Moszkva szintén kiutasít majd német diplomatákat az országból.

A tájékoztatás arra nem tért ki, hogy az érintett orosz diplomaták már elhagyták-e Németországot vagy a közeljövőben fogják őket kiutasítani. Zaharova elmondta: jelentősen korlátozni fogják a Németországot Oroszországban képviselő diplomaták maximális létszámát, erről április elején már tájékoztatták is a német nagykövetet.

Oroszország és Németország már korábban is kölcsönösen utasított ki diplomatákat, a képviselet mindkét országban már most is csökkentett szintű. 

Szombat reggel egy orosz kormányzati különgép landolt Berlinben, a gépet délutánra várják vissza Moszkvába. Azt nem tudni, hogy ennek köze van-e az orosz diplomaták kiutasításához – írta a DPA német hírügynökség.

 

Borítókép: A német parlament alsóháza, a Reichstag épülete (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.