Leköpte a sértegetőjét, majd megfenyegette, most bocsánatot kért az örmény parlament elnöke

Elvesztette az önuralmát a 43 éves házelnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 08. 9:44
Armenia's Head of the Parliament Alen Simonyan (R) and US House Speaker Nancy Pelosi (2nd L) attend a joint press conference in the Parliament in Yerevan on September 18, 2022. - US House Speaker Nancy Pelosi condemned on September 18, 2022, Azerbaijan's attack on Armenia, days after border clashes between the Caucasus arch foes claimed the lives of more than 200 people. (Photo by Karen MINASYAN / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sajnálom, elvesztettem az önuralmamat egy sértés miatt, amellyel illettek” – fogalmazott a 43 éves honatya a közösségi oldalán. 

Az eset a hét elején történt, amikor egy járókelő árulónak nevezte a politikust, Alen Szimonjánt az utcán. A képviselő utasította testőreit, hogy tartsák fogva a férfit, majd Szimonján a férfi arcába köpött, aki egyébként beismerte a cselekményt és azt mondta, a sértegető vésse a fejébe, hogy „pofátlansága” nem marad következmények nélkül. 

„A törvényes hatóságok elleni sértésre törvényes választ fog kapni” – fűzte hozzá, bár arról nem beszélt, hogy a köpést is annak szánta-e. 

Miután az ügy nyilvánosságra került, a parlamenti elnök és a kormánypárti Polgári Szerződés (KP) vezető képviselője komoly nyomás alá került. Az ország kormánya már amúgy is meggyengültnek számít, miután elvesztette a szomszédos Azerbajdzsánnal folytatott háborút a harcok sújtotta régióért Hegyi-Karabah területén 2020-ban. A konfliktus az országot mély válságba taszította.

Sok állampolgár úgy véli, hogy az a tűzszüneti megállapodás, amelyet az örmény miniszterelnök Nikol Pasinján miniszterelnök aláírt, és amelynek eredményeként Örményországnak le kellett mondania Hegyi-Karabah nagy részéről, árulásnak minősül.

Az incidens továbbra is heves vitákat vált ki szerte Örményországban a médiában. Levon Ter-Petroszján, Örményország első elnöke egyike volt azoknak, akik Szimonján lemondását követelték.

 

Borítókép: Jobbra Alen Szimonján, balra Nancy Pelosi (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.