Sokmilliárdos aranyszállítmányt loptak el a torontói reptéren

Több mint húszmillió kanadai dollár (ötmilliárd forint) értékű aranyat és más értékes tárgyakat loptak el a torontói repülőtéren – közölte a rendőrség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 21. 10:22
Budapest, 2018. október 16. Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi rendőrség vezetője, Stephen Duivesteyn a Toronto Star című lapnak arról számolt be, hogy az arany és a többi értékes tárgy hétfő este érkezett a repülőtérre. A konténert a teheráruraktárból vitték el.

A rendőrség úgy véli, a lopás elszigetelt eset volt. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe az ügy miatt.

A torontói repülőterek hatósága (GTAA) rövid közleményben tudatta, hogy 

a tolvajok az elsődleges biztonsági vonalon kívül, egy raktár külső oldalán át jutottak be, 

ami nem érintette a Pearson repülőtér megközelítését, és nem jelentett veszélyt az utasokra vagy a GTAA személyzetére.

Az országban bányászott aranyat gyakran a Pearsonon tárolják, mielőtt a tengerentúlra szállítják. Kanada légi áruforgalmának csaknem fele ezen a repülőtéren keresztül halad át.

A Toronto Sun szerint több mint 1,6 tonna arany tűnhetett el a légikikötőből, ami jóval több, mint a hatóságok által megnevezett húszmillió dolláros értéknek megfelelő mennyiség – ismertette az MTI.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.