Terrorelhárítási gyakorlat kezdődött Lengyelországban az FBI részvételével + videó

Terrorelhárítási gyakorlat kezdődött Lengyelországban: a műveletben 2600 lengyel rendőr mellett az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) több tucat tagja is részt vesz – közölte kedden Mariusz Kaminski belügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 18. 12:41
null
Fotó: MSWiA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az eddigi legnagyobb terrorelhárítási gyakorlat a lengyel rendőrség történetében, míg az FBI részéről először vesznek részt ennyien egy Európában zajló műveletben – mondta el sajtóértekezletén Kaminski.

Közölte:

A három napig tartó gyakorlaton a lengyel rendőrök mellett tűzoltók, mentők, valamint a lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW) tagjai vesznek részt. Gyakorolják a többi között radioaktív, vegyi és biológiai anyagok bevetésével végrehajtott terrortámadás elhárítását.

A gyakorlat hétfő este kezdődött két varsói metrómegállóban. A két fővárosi metróvonal egy részén emiatt pótlóbuszok közlekedtek.

Jaroslaw Szymczyk lengyel rendőrfőparancsnok a Kaminskivel közös sajtókonferencián bejelentette: kedden a gyakorlatot a fővároson kívül, egyebek között a közép-lengyelországi Lódzi vajdaság, valamint a nyugat-lengyelországi Poznani vajdaság területén tartják.

Szymczyk alacsony fokúnak nevezte a Lengyelországot érintő terrorveszélyt. „Ez mit sem változtat azon, hogy az illetékes szolgálatoknak magas fokú készültséggel kell rendelkezniük egy ilyen esemény eshetőségére” – hangsúlyozta a főparancsnok.

Borítókép: A terrorelhárítási gyakorlat hétfő este kezdődött két varsói metrómegállóban (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.