Törölték a világ legnagyobb űrhajójának kilövését

Elon Musk Starship nevű járművének tesztrepülését műszaki probléma miatt kellett elhalasztani.

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 15:44
null
Boca Chica, 2023. április 17. Turistahajó halad a kilövõálláson lévõ SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat Starship ûrrakétájával a háttérben a Texas állambeli Boca Chicában 2023. április 17-én. A tervek szerint a nap folyamán indul elsõ teljes tesztrepülésére a Starship, a világ legnagyobb és legnagyobb teljesítményû ûrrakétája. MTI/AP/Eric Gay Fotó: Eric Gay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egymillió néző követte nyomon az interneten a SpaceX Starship nevű járművének kilövését, néhány perccel az indítás előtt azonban végül elhalasztották a műveletet. A hivatalos információk szerint műszaki probléma merült fel, egy nyomószelep fagyhatott be. Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója a közösségi oldalán azt írta, hogy néhány nap múlva újra megpróbálják a kilövést.

Amerikai hírportálok közlése szerint a következő tesztrepülésre legkorábban szerdán kerülhet sor, ugyanis a felkészüléshez legalább 48 óra szükséges.

Ez lett volna a SpaceX első kísérlete egy teljesen összeszerelt Starship jármű felbocsátására, egy többéves tesztelési kampányra építve. Musk már fél évtizede beszél a Starshipről – részletes bemutatókat tart a tervezéséről és céljáról, és gyakran hangoztatja, hogy teher- és emberszállításra alkalmas a Marsra.

Borítókép: Turistahajó halad a kilövőálláson lévő SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat Starship űrrakétájával a háttérben a Texas állambeli Boca Chicában 2023. április 17-én (Fotó: MTI/AP/Eric Gay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.