Vasúti szerencsétlenség történt Németországban, többen meghaltak

Vonattal ütközött egy autó vasárnap reggel egy vasúti átkelőnél Németországban. A balesetnek három halálos áldozata van.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 23. 9:27
null
Budapest, 2022. augusztus 27. Személyautók várakoznak a fõvárosban a 4. és 15. kerület határán, az Elem utca és a Szerencs utca találkozásánál lévõ lezárt félsorompó és a tilos jelzést mutató vasúti fénysorompó elõtt, a közúti vasúti átkelõhelynél. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hannoverből Himmelreichbe közlekedő regionális vonat teljes sebességgel belerohant az autóba, amely egy sorompóval lezárt vasúti átkelőn próbált áthaladni az Alsó-Szászország tartományi főváros közelében fekvő Neustadt am Rübenberge településnél – adta hírül az MTI.

Az autó huszonkét éves vezetője és utasai, egy huszonegy éves és egy huszonkét éves nő a helyszínen életüket vesztették.

A harmincnyolc utast és négyfős személyzetet szállító vonaton egy személy könnyebben megsérült.

Az átkelőnél úgynevezett félsorompó működik, amely az úttest menetirány szerinti jobb oldalát zárja. A vezető annak ellenére hajtott rá az átkelőre, hogy a sorompó a vonat érkezése miatt zárva volt – nyilatkozta egy rendőrségi szóvivő.

A baleset után a szerelvényt kiürítették, a pályát lezárták. A mentők, a tűzoltók és a rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.