Karikó Katalin és Tom Hanks is díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől

Ha már találkoztak, közös fotó is készült róluk.

Magyar Nemzet
2023. 05. 26. 17:29
HANKS, Tom; KARIKÓ Katalin
Cambridge, 2023. május 25. A tudomány díszdoktorává avatott Karikó Katalin biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztõje és a mûvészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks amerikai színész a Harvard Egyetem diplomaosztó ünnepségén a Massachusetts állambeli Cambridge-ben 2023. május 25-én. MTI/EPA/C. J. Gunther Fotó: C. J. Gunther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karikó Katalin magyar biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője és Tom Hanks kétszeres Oscar-díjas színész is díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől csütörtökön. A Massachusetts állambeli Cambridge-ben található oktatási intézmény hagyományos diplomaosztó ünnepség keretében adta át a címeket a talárba öltözött és kalapot viselő új díszdoktoroknak. 

Az elismerést Tom Hanks, Karikó Katalin, Jennifer Doudna amerikai vegyész, a 2020-as kémiai Nobel-díj nyertese, David Levering Lewis Pulitzer-díjas amerikai történész, Hugo Noé Morales Rosas, a Radio Bilingüe latin-amerikai közszolgálati rádióhálózat vezérigazgatója, a társadalom peremére szorult emberek szószólója, valamint Michael Glenn Mullen, az amerikai haditengerészet nyugalmazott admirálisa, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának egykori elnöke vehette át.

Hanks az amerikai elit egyetem idei végzőseinek diplomaosztó ünnepségén beszédet is mondott, amelyben az igazságért folytatott küzdelem fontosságát hangsúlyozta. Felszólította hallgatóságát, hogy a közönyösség helyett álljanak ki mindenki szabadságáért.

A nagy amerikai egyetemek diplomaosztóin szokás, hogy politikusok vagy más hírességek beszédet mondanak a végzősöknek.

Borítókép: A tudomány díszdoktorává avatott Karikó Katalin biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője és a művészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks amerikai színész a Harvard Egyetem diplomaosztó ünnepségén a Massachusetts állambeli Cambridge-ben, 2023. május 25-én (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.