Nógrádi György: Ha Zelenszkij nem bírja a meleget, mondjon le

Az orosz sajtó mellett a Kremlben is híre ment a magyar biztonságpolitikai szakértő véleményének.

Magyar Nemzet
2023. 05. 20. 20:31
Nógrádi György
Budapest, 2015. december 3. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ Horst Teltschik 329 sorsfordító nap - a német újraegyesülés belülrõl címû könyvének bemutatóján az Andrássy Gyula Német Nyelvû Egyetemen, Budapesten 2015. december 3-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula Fotó: Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ők eddig egy egyetemi tanár nyilatkozatára nem reagáltak, én nagyon büszke vagyok, hogy az enyémre igen – mondta az Ultrahang YouTube-csatorna műsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő annak kapcsán, hogy az orosz külügyminisztérium szóvivője is felfigyelt a véleményére. Marija Zaharova ugyanis Telegram-csatornáján hívta fel a figyelmet Nógrádi György megjegyzéseire azzal kapcsolatban, hogy az ukrán vezetés felrobbantotta volna a Barátság kőolajvezetéket, ezzel szándékosan súlyos károkat okozva a magyar gazdaságnak.

A szakértő ugyanakkor úgy látja, Marija Zaharova „kicsit csúsztatott” válaszában, de ez nem zavarja, hiszen neki „ez a dolga”. Hozzátette: rendkívül örül, hogy felkerült az orosz külügyminisztérium listájára, de nem hiszi, hogy válaszát bármikor is megkapja a szóvivő.

Nógrádi György a Magyar Nemzetnek adott interjúját egyébként még az orosz sajtó is szemlézte, beleértve a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökséget.

Nógrádi György a beszélgetés során arra is kitért, jobban zavarja az, ahogyan az amerikai védelmi minisztérium reagált a Barátság kőolajvezeték ügyére. A Pentagon ugyanis azt állította, „meg kell érteni az üggyel kapcsolatban, hogy Zelenszkij ideges”, ám a szakértő úgy látja, egy politikus nem lehet ideges. Felidézte Harry Truman volt amerikai elnök szavait is, aki azt mondta, „aki nem bírja a meleget, az ne menjen a konyhába”.

Ha Zelenszkij nem bírja a meleget, akkor mondjon le

– hangoztatta Nógrádi György.

A Barátság kőolajvezeték ügyében az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is érintett, aki egyenesen a vezeték leállítását kérte. Nógrádi György azonban feltette a kérdést:

Kit képvisel Ursula von der Leyen? Ki EU-tag? Magyarország vagy Ukrajna?

Borítókép: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.