Ezernyi „gyilkos” méh szurkált össze egy kerekesszékes férfit

Rengeteg fullánkot húztak ki az arizonai férfi testéből a kórház dolgozói.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 01. 17:34
null
Magyarszentmiklós, 2021. szeptember 24. Méh gyűjt virágport virágzó őszi kikericsről (Colchicum autumnale) a Zala megyei Magyarszentmiklós közelében 2021. szeptember 24-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatvanéves John Fischer Florence városában indult sétára kutyájával, ekkor támadta meg őt és az állatot is a raj. A kutya el tudott futni, azonban a férfi kiesett kerekesszékéből, és kétszázötven szúrás érte testszerte. Fishernek, miután kórházba szállították, morfint adtak, 

majd megkezdték a fullánkok eltávolítását a fejéből, hátából, karjaiból, és olyan érzékeny területekről is, mint a fülei vagy a szája.

Az Egyesült Államokban csak killer bee-ként emlegetett rovarok az afrikanizált méheket jelölik. A közönséges házi méhnél valamivel kisebbek, sötétebb színűek. Az angol „gyilkos” elnevezésüket az agresszivitásukról és arról kapták, hogy nagy rajokban támadnak, egyébként mérgük nem veszélyesebb a közönséges méhekénél. Az afrikanizált méheket az ötvenes években hozta létre az ember, de a hibrid fajta ma már önálló. 

Fischer a halálos dózisnál több szúrást kapott, ennek ellenére életben maradt. Egyes felmérések szerint ötven és ötszáz között van a halálos mennyiségű fullánkok száma, attól függően, hogy gyermekről vagy felnőttről, nőről vagy férfiről van-e szó.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.