Ezért utazik Orbán Viktor Szerbiába

Példátlan kihívások állnak hazánk előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 19. 15:09
ORBÁN Viktor
Tirana, 2023. június 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a hivatalos látogatásra érkezõ Orbán Viktor miniszterelnök a tiranai repülõtéren 2023. június 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a vajdasági Palicson részt vesz a MagyarSzerb Stratégiai Együttműködési Tanácson Novák Katalin köztársasági elnök, Alekszandar Vucsics szerb államfő és Ana Brnabic szerb miniszterelnök társaságában – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn az erről szóló szerbiai sajtóhíreket.

Magyarország és Szerbia stratégiai partnersége, barátsága nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy hazánk jobban tudja kezelni az előtte álló példátlan kihívásokat, különösen az oroszukrán háború, a szankciós gazdasági válság, az illegális bevándorlás és az energiabiztonság ügyében – fogalmazott a sajtófőnök.

Havasi Bertalan a magyar miniszterelnök bosznia-hercegovinai tárgyalásaival kapcsolatos híreket szintén megerősítve elmondta: Orbán Viktor csütörtökön hivatalos látogatásra Szarajevóba, majd Banja Lukába utazik.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.