Kitiltották az alkoholt a csehek a kormánygépekről, miután egy részeg balhézott

Nincsenek többé háromfogásos étkezések és feneketlen chardonnay-k a cseh miniszteri delegációk számára.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2023. 06. 06. 14:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év elején egy dél-koreai úton történt szexuális zaklatási ügy után a védelmi minisztérium új szabályokat vezet be – írja a Politico, majd hozzáteszik: nincsenek többé háromfogásos étkezések és a feneketlen chardonnay-k a cseh miniszteri delegációk számára a kormánygépek fedélzetén.

Jana Cernochová cseh védelmi miniszter megtiltotta az alkoholfogyasztást a kormánygépeken, miután egy áprilisi dél-koreai utazás során egy állítólagos szexuális zaklatási botrány kerekedett ki a járaton. 

Az italtilalmat megelőző incidens állítólag egy katonai orvoshoz kapcsolódott, aki a közlekedési minisztérium küldöttségének tagja volt, és aki állítólag illetlenül érintett meg egy nőt, aki Covid–19 tesztet végzett a dél-koreai kormánygép fedélzetén.

Martin Kupka közlekedési miniszter azt mondta, az orvos „nem volt a legjobb állapotban”, utalva arra, hogy esetleg részeg lehetett. A férfi, aki tagadja a vádakat, az állítólagos incidens óta Dél-Koreában tartózkodik.

A cseh politikusok gyakran használnak katonai magánrepülőgépeket hivatalos kormányzati ügyek intézésére. A szokásos miniszteri fedélzeti ellátást – meleg étel, saláta, desszert, rágcsálnivalók, sör és bor – korábban a védelmi minisztérium finanszírozta. Ezeknek az időknek most vége.

A Hospodárské noviny című cseh napilap szerint a minisztériumoknak és az állami intézmények tisztviselőinek maguknak kell majd fizetniük a fedélzeti frissítőkért.

– Számunkra nem sok minden változott, csak az italokat és az ételeket kell magunknak fizetnünk – mondta a Politicónak Frantisek Jemelka, a közlekedési minisztérium szóvivője.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.