Kólásdobozba szorult a gólya csőre, tűzoltók segítettek rajta

A madár az éjszakát a tűzoltóságon töltötte, ahonnan egy madármenhelyre szállították.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 21. 15:45
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gólyát mentettek egy francia kisváros tűzoltói: a madár csőre egy üdítős dobozba szorult, és emiatt több mint két hétig sem enni, sem inni nem volt képes.

A bajba jutott gólyát két hete már kétszáz kilométerrel távolabb is látta egy gazda, le is fényképezte, de elrepült, mielőtt elérte volna. Iskolás gyermekek vették észre kedden a burgundiai régióban fekvő Tournus közelében.

A bejelentés nyomán a helyi tűzoltók egy drón segítségével találtak rá, és hálóval fogták be, hogy ki tudják szabadítani a csőrét.

A madár az éjszakát a tűzoltóságon töltötte, ahonnan egy madármenhelyre szállították.

A gazda által két hete készített fotók nagy feltűnést keltettek a francia közösségi hálón. Sokan aggódtak a gólyáért, és az is felmerült, hogy az üdítőt gyártó Coca-Colának segítenie kellene a madár megmentésében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.