Nem fél az emberektől a provokátor gólya, de inkább az autókat támadja – állítják Felsőcsernye lakosai

És jó oka van rá.

Magyar Nemzet
Forrás: Újszó2023. 05. 24. 13:40
Beautiful,White,Stork,(ciconia,Ciconia),In,Flight,With,A,Cloudy, gólya
1675146022 Fotó: Fercast Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy agresszív gólya garázdálkodik Homonna mellett az Újszó híradása szerint. Ez alapján a szárnyas már több autóban is tett kárt, amit lehet, hogy a biztosítók nem is fognak megtéríteni. A természetvédők azonban felhívták a figyelmet arra, hogy 

a gólyának jó oka van a garázdálkodásra, ugyanis feltehetően ő csak az üvegen és a karosszérián látható tükörképét próbálja elijeszteni. 

Úgy tudni, hogy az állat eddig hat autót rongált meg, azonban a helyi lakosok szerint nem csak ez a probléma. 

„A gólya egy provokátor. Körbejárja a falut és azt tesz, amit akar” – fogalmazott Matej Krivda, az egyik áldozat. Felsőcsernyén nagyjából 150 ember él, és állítólag alig van olyan udvar, amelyet még ne látogatott volna meg – írja a lap. „A gólya három méterre is megközelít, és nem mutatja a félelem jeleit” – fűzte hozzá a polgármester.

Az embereknek a természetvédők azt tanácsolták, hogy autóikkal álljanak garázsokba vagy fedjék le azokat valamilyen ponyvával.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.