Összejött egy alabamai bűnözővel a börtönőr, és segített neki megszökni

Együtt akartak közös életet kezdeni, és amikor utolérték őket a hatóságok, Vicky White öngyilkos lett. Az őrizetbe vett szökevény fogoly, Casey White tárgyalását csütörtökön tartották.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2023. 06. 10. 12:55
null
This video grab taken from a handout footage released by Lauderdale County Sheriff's Department shows Casey White, an inmate at the Lauderdale Co. Detention Facility escaping with the help of Vicky White, the assistant director of Alabama corrections, on April 29, 2022. An "extremely dangerous" murder suspect and the female corrections officer who US authorities say helped him escape from jail were carrying on a "special relationship," officials said May 3, 2022. (Photo by Handout / Lauderdale County Sheriff's Department / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Lauderdale County Sheriff's Department " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték azt az alabamai bűnözőt, aki tavaly megszökött a börtönből. Szökését egy börtönőr, Vicky White segítette, aki később főbe lőtte magát, hogy elkerülje a letartóztatást.

A harminckilenc éves Casey White csütörtökön bűnösnek vallotta magát a Lauderdale megyei tárgyaláson. Így, hogy beismerő vallomást tett, ejtették ellene azt a vádat, hogy felelnie kelljen Vicky White halála miatt. A vádlott elfogadta a rá kirótt életfogytiglani börtönbüntetést.

Vallomásában azt mondta, hogy szerette Vickyt, aki hat év óta az első ember volt az életében, aki szeretetet mutatott iránta. Bocsánatot kért a nő családjától, amelyet a börtönőr elhagyott, hogy új életet kezdjen az elítélttel.

A pár tizenegy napig volt szökésben, miután Casey White tavaly áprilisban megszökött a fogolytáborból. Üldözőik végül az indianai Evansville-ben érték utol őket. Vicky White nem várta meg, hogy letartóztassák, inkább saját maga ellen fordult. A férfi nem tanúsított ellenállást, és megadta magát.

Az alabamai megyei börtön nyomozói később kiderítették, hogy Vicky White viszonyt folytatott az elítélttel, akit különleges bánásmódban részesített. A szökés idején Casey White hetvenöt éves szabadságvesztését töltötte egy erőszakos bűncselekmény miatt – számolt be a Fox News.

Borítókép: Casey White és Vicky White (Fotó: AFP/Lauderdale County Sheriff's Department)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.