időjárás 17°C Malvin 2023. október 1.
logo

Újra kórházba került Silvio Berlusconi

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.09. 20:24 2023.06.09. 20:33
Újra kórházba került Silvio Berlusconi

Újra kórházba került Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök − írta a The Guardian című brit napilap online kiadása pénteken.

A politikus orvosi ellenőrzéseken vesz részt a milánói San Raffaele kórházban, miután az elmúlt időszakban negyvenöt napig kezelték az egészségügyi létesítményben leukémiával és tüdőfertőzéssel − közölték az orvosok, Alberto Zangrillo és Fabio Ciceri.

Hozzátették: bár a kórházi felvétel a tervezettnél korábban történt, nem kapcsolódott semmilyen kritikus állapothoz vagy riasztáshoz, és az orvosi gyakorlatban szokásos klinikai kritériumoknak felelt meg.

Berlusconi még április elején került kórházba ezt megelőzően.

A médiamágnás Berlusconi, a Forza Italia (Hajrá, Olaszország!) párt 86 éves alapító elnöke 1994–1995, 2001–2006 és 2008–2011 között vezette Olaszországot. Pártja tagja a jelenlegi kormánykoalíciónak. A Forza Italia egyik forrása szerint Berlusconi a kórházban töltheti az éjszakát, és a helyi média is erről számolt be.

Berlusconi egészségi állapota az elmúlt években romlott meg: 2016-ban volt egy szívműtéte, és többször is járt kórházban, amióta három évvel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal.

Borítókép: Silvio Berlusconi (Fotó: AFP/Alberto Pizzoli)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.