Silvio Berlusconi kórházba került

Kórházba került Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő – közölte a politikus szóvivője szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 05. 14:06
BERLUSCONI, Silvio
Róma, 2022. október 21. Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetõje a Sergio Mattarella államfõhöz érkezik a római államfõi rezidenciára, a Quirinale-palotába 2022. október 21-én, a kormányalakítási konzultációk második napján. Az elõrehozott parlamenti választásokat szeptember 25-én tartották Olaszországban, a legtöbb szavazatot a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) párt nyerte el. MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci Fotó: Fabio Frustaci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 86 éves politikust a milánói Szent Rafael-kórházban ápolják, ahol rendszeresen kap kezelést – mondta el Paolo Emilio Russo. További részleteket nem árult el, így azokat a sajtóértesüléseket sem erősítette meg, hogy a politikus intenzív osztályon lenne.

A kormányerők és az ellenzék politikusai is minél előbbi jobbulást kívántak Silvio Berlusconinak.

Berlusconi a múlt héten is a kórházban töltött pár napot kivizsgálás céljából. A veterán politikus 2016-ban szívműtéten esett át, azóta több alkalommal feküdt be a milánói kórházba. A vállalkozó, médiamágnás Berlusconi 1994-ben lépett a politikai színtérre a Hajrá, Olaszország! nevű párttal, mellyel még abban az évben választásokat nyert.

Silvio Berlusconi háromszor volt Olaszország miniszterelnöke; 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és 2008-tól 2011-ig.

Borítóképünkön: Silvio Berlusconi (Fotó: MTI/EPA–ANSA/Fabio Frustaci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.