Szijjártó Péter: A migrációs nyomás nő, a kvóta újra a brüsszeli napirenden

„Magyarországra csak az jöhet be, akit mi a saját döntésünk alapján beengedünk" – közölte a miniszter.

Magyar Nemzet
2023. 07. 07. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Bécsben tárgyal a magyar–szerb–osztrák csúcstalálkozón. A tárcavezető a Facebook-oldalán jelentette be, hogy

Együtt az osztrák, a szerb és a magyar külügy- és belügyminiszterek. A helyzet súlyos: a migrációs nyomás nő, a kvóta újra a brüsszeli napirenden. Álláspontunk világos: Magyarországra csak az jöhet be, akit mi a saját döntésünk alapján beengedünk. Magyarországon nem lesznek migránsgettók!!!

Több dologban értünk egyet, mint nem, de a legfontosabb, hogy mindketten támogatjuk a Nyugat-Balkán integrációját és elutasítjuk az illegális bevándorlást. Ma meg fogjuk vitatni a lezárt vagy korlátozott határátkelőhelyek kérdését is, melyek sok problémát okoznak az ingázó magyaroknak.

– írta Ausztria és Magyarország viszonyáról Szijjártó Péter.

Mint arról korábban is beszámoltunk, közösen lép fel az illegális bevándorlás ellen Magyarország, Szerbia és Ausztria. A szerb elnök, a magyar miniszterelnök és az osztrák kancellár már harmadik alkalommal találkozik hármasban, hogy a balkáni útvonalon fellépő migrációs nyomást együttes erővel csökkentsék. A bécsi kancelláriára összehívott egyeztetésen Orbán Viktoron kívül Karl Nehammer osztrák kancellár, Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök, valamint a külügyminiszterek, a belügyi és a rendőri vezetők vesznek részt.

 

Borítókép: Szijjártó Péter a magyar–szerb–osztrák csúcson Bécsben (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.