Videón a Krími hidat megrázó robbanás

A krími törvényhozás elnöke elmondta, a vasúti összekötettésnek nem esett baja, Oroszország továbbra is kapcsolatban áll a félszigettel.

Magyar Nemzet
2023. 07. 17. 8:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn hajnalban robbanás rázta meg az Oroszországot a 2014-ben annektált Krím félszigettel összekötő hidat – derült ki a hivatalos orosz közlésekből. A robbanásban ketten életüket vesztették, Szergej Sojgu védelmi miniszter pedig azonnali válaszcsapásról beszélt, noha tetteseket nem nevezett meg. Alekszander Baskin orosz szenátor Ukrajnát vádolta a merénylettel.

Az ellentámadás nyilvánvaló kudarcával szembesülve az ukrán hatóságok a civilek ellen elkövetett háborús bűnökkel vezetik le dühüket a polgári lakosságon

írta Telegram-bejegyzésében.

A hídon uralkodó állapotokról több videófelvétel is kering az interneten. 

Szergej Akszjonov, a Krími Köztársaság vezetője elmondta, hogy a híd 145. oszlopán történt az eset, ami miatt lezárták a hidat, de további részletekkel nem szolgált az esettel kapcsolatban. Hozzátette, hogy a Krími hídon leállt a forgalom és a hatóság emberei most is azon dolgoznak, hogy helyreálljon a helyzet.

Magát a robbanást is sikerült megörökíteni.

Kijev éppen múlt hónapban ismerte el, hogy Ukrajna áll a kulcsfontosságú híd tavaly őszi felrobbantása mögött. Akkor még Volodimir Zelenszkij tagadta, hogy az ukránoknak köze lenne az esethez. Vlagyimir Konstantinov, a krími törvényhozás elnöke elmondta, a vasúti összekötettésnek nem esett baja, Oroszország továbbra is kapcsolatban áll a félszigettel.

Borítókép: A Krími hidat oltják helikopterről Kercs térségében 2022. október 8-án, miután az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság állítása szerint felrobbant egy teherautó az Ukrajnától elcsatolt Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötő átkelő közúti oldalán. Az útpálya érintett szakasza beomlott, a vasúti híd szerkezete is megsérült (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.