Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tizenkét új kérelmet adtak be Korán-égetés engedélyezésére

Az aktivisták most – többek között – a migrációs hivatal előtt akarnak meggyújtani egy Koránt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 7:45
LEBANON-SWEDEN-RELIGION-KORAN-UNREST Fotó: ANWAR AMRO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédországi Sundbyberg bevándorlási hivatala előtt akar elégetni egy Koránt a Salwan Momika–Salwan Najem páros. Az ok az összes muszlim, akinek a hivatal tartózkodási engedélyt adott. A tüntetők a Samnytt svéd hírportálnak azt mondták:

A migrációs hivatal az, amely tönkretette Svédországot.

Ezen a héten a két aktivista nem kevesebb mint tizenkét új kérelmet nyújtott be a rendőrhatósághoz, hogy Svédország-szerte Koránokat égethessenek el. Többek között a török és a pakisztáni nagykövetség előtt is erre készülnek, arra válaszolva, ahogy ezen országok reagáltak a korábbi Korán-égetésekre. Az aktivisták szerint Svédországban szólásszabadság van. 

„Nem avatkozhatnak bele a véleménynyilvánítási szabadságunkba és Svédország alkotmányába. Ezt el kell fogadniuk” 

– fogalmaztak a Samnyttnek.

Stockholmon kívül Malmőben, Solnában, Södertäljében és Örebróban terveznek akciókat, mert mint mondják, ezek olyan városok, amelyekben az Iszlám Állam jelen van, de tagjai bujkálnak. – Amint elégetjük a Koránt, elő fognak jönni. Akkor mindenki láthatja, milyenek az iszlamisták – tették hozzá.

Szerintük a muszlimok azt mondják, hogy keresztények vagy ateisták lettek, hogy nem hisznek Istenben. Hazudnak az államnak és a migrációs hivatalnak. Ők hozzák az Isist Svédországba.

A Korán-égetések az elmúlt hónapokban komoly feszültségeket okoztak, az akciókat az Európai Unió is elítélte, több muszlim országban pedig tüntetések törtek ki.  

Az al-Kaida terrorszervezet is hadüzenetet intézett Svédország és Dánia ellen. 

„Dánia és Svédország két megvetendő ország” − írta a szervezet.

Borítókép: Libanonban svéd zászlókat égetnek a Korán-égetés elleni tüntetésen (Fotó: AFP/Anwar Amro)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.