A tűzvész pusztította Hawaii szigetén viccelődött Biden a forró talajról + videó

Az amerikai elnököt megmosolyogtatta, hogy az emberi maradványokért kutató kutyák csizmát viselnek.

Magyar Nemzet
2023. 08. 22. 18:48
BIDEN, Joe; BIDEN, Jill
Lahaina, 2023. augusztus 22. Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden távozik a tûzvész sújtotta, hawaii Maui-szigeten fekvõ Lahainából 2023. augusztus 21-én. Az augusztus 8-án kitört tûzvész megtalált halálos áldozatainak száma 114-re növekedett, több mint 1000 embert még keresnek. Lahaina, az egykori Hawaii Királyság fõvárosa szinte teljesen megsemmisült az Egyesült Államok utóbbi száz évének legsúlyosabb erdõtüzében. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hawaii területén pusztító tűzvész hatalmas károkat okozott: temérdek lakóház vált a tűz martalékává, legalább 114-en életüket vesztették, 850 embert pedig eltűntként tartanak számon. Joe Biden azonban láthatóan nem igazán tudja felmérni a helyzet súlyosságát. Az amerikai elnök hétfőn érkezett Maui szigetére, és már aznap találkozott az ott dolgozó hatóságokkal. A közösségi oldalakon közzétett felvételeken azonban az látható, hogy Biden ismét viccelődni kezd.

Az amerikai elnök mosolyogva ment oda egy mentőkutyához, és azt kérdezte tőle: „Srácok, ti itt kaptok csizmát?” Szintén mosolyogva tette hozzá, itt aztán forró a talaj.

A felhasználóknak nem igazán tetszett az amerikai elnök viselkedése, többen arra hívták fel a figyelmét, hogy olyan kutyáról van szó, melynek feladata, hogy egy hatalmas, pusztító tűzvész után emberi maradványokat keressen. Robby Starbuck konzervatív kommentátor arra hívta fel a figyelmet, milyen érzés lehet az, amikor az ember szerettei halálra égnek a tűzben, majd az amerikai elnök két nyaralás között odalátogat, és csak viccelődik arról, hogy milyen meleg a talaj.

Mások az írták, „Drága Uram, add, hogy ez csak szenilitás legyen!”

Csatlakozott a sorhoz Jimmy Falla is, a Fox News televíziós hálózat műsorvezetője, aki már arról posztolt X (korábban Twitter) oldalán, hogy legközelebb Biden Pearl Harborba megy, hogy rendeljen egy kör kamikaze koktélt. 

John Hasson amerikai konzervatív újságíró csokorba gyűjtötte, Biden hogyan reagál a fontos témákra:

  • Maui: Biden viccelődik arról, milyen forró a talaj.
  • Nashville-i lövöldözés: Biden a fagylalton viccelődik.
  • Afganisztán: Biden az evakuálásról mond viccet.

Ám a sornak még mindig nincs vége: élő adásban játszották le, hogy az amerikai elnök elaludt egy ünnepségen, melyet a tűzben elhunytak tiszteletére tartottak.

A TikTok videómegosztó portálon pedig már arról keringenek a felvételek, hogy a helyiek szemmel láthatóan nem örültek Joe Biden látogatásának. Az amerikai elnököt káromkodással fogadták, miután a hatalmas erdőtüzeket követően két héttel végre ellátogatott Maui szigetére. „Köszönjük a semmit” – kiabálták a helyiek, akik előtt elhaladt Biden konvoja.

@artielebedev Joe biden visits Lahaina Maui: the locals aren’t happy with Biden #maui #lahainafire #news #tiktoknews ♬ original sound - Artem Lebedev

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden távozik a tűzvész sújtotta, hawaii Maui-szigeten fekvő Lahainából 2023. augusztus 21-én (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.