Magyarország nem várt helyen nyújt segítséget

Súlyos atrocitások érik a keresztény közösség tagjait a dél-amerikai országban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 31. 17:12
null
Fotó: MARTON_KIRALY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Segítséget nyújt Magyarország a nicaraguai keresztény közösség tagjainak, akiket atrocitások érnek a dél-amerikai országban – tudatta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Richard Gallagher püspökkel, a vatikáni külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter azt írta: az elmúlt hónapokban többször érkeztek aggasztó hírek Nicaraguából a katolikus közösséget érő atrocitásokról. Pár napja a jezsuiták tevékenységét ellehetetlenítő kormányzati döntések születtek, a legnagyobb katolikus felsőoktatási intézményt pedig bezáratták – tette hozzá. Úgy folytatta, hogy csütörtök reggel telefonon egyeztetett Richard Gallagher püspökkel, a vatikáni külügyminiszterrel a riasztó fejleményekkel kapcsolatban.

Biztosítottam Gallagher atyát, hogy a világ bármely pontján bajba kerülő keresztények számíthatnak Magyarországra, így készen állunk arra, hogy ösztöndíjakat biztosítsunk a bezárt egyetem hallgatóinak Magyarországon, egyúttal egyeztetünk a jezsuitákkal a nehéz helyzetbe kerülő szerzeteseknek nyújtandó támogatásról

− fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter jelezte, hogy az ENSZ hamarosan sorra kerülő New York-i közgyűlésére találkozót kezdeményez a nicaraguai kollégájával, hogy a katolikus közösséggel szembeni állami fellépés megszüntetésére kérje.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Richard Gallagher püspök társaságában (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.