Új szóvivővel vág neki a jövő évi választásoknak az RMDSZ

Felértékelődött a szóvivői szerep a romániai politikában, ugyanis keleti szomszédunkban jövőre négy választás is lesz. Az RMDSZ elnöke ezért a megüresedett pozícióra egy tapasztalt embert akart helyezni, így esett a választás a kolozsvári politikusra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 16. 15:29
CSOMA Botond
Kolozsvár, 2022. március 15. Csoma Botond, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti képviselõje beszédet mond a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar Magyarország Kolozsvári Fõkonzulátusa által szervezett ünnepi hangversenyén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, a Kolozsvári Magyar Operában 2022. március 15-én. MTI/Kiss Gábor Fotó: Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoma Botond parlamenti képviselő, képviselőházi frakcióvezető lett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szóvivője, miután elfogadta Kelemen Hunor szövetségi elnök felkérését – közölte a szervezet.

Az RMDSZ elnöke szerint a szóvivői szerep gazdagította a kommunikációt a magyar közösséggel és a közösséget tájékoztató sajtóval, ezért tartotta fontosnak, hogy Hegedüs Csilla távozása után biztosítsa a folytonosságot.

A szövetség a jövőben még inkább a bukaresti központú, román nyelvű sajtójelenlétre szeretne fókuszálni.

Csoma Botond hiteles, nagy munkabírású, tapasztalt politikus. A szövetség képviselőházi frakciójának vezetőjeként eddig is szószólónk volt Bukarestben a román tévékben és Erdélyben a magyar nyelvű médiában

 – hangsúlyozta Kelemen Hunor. Rámutatott: a kolozsvári politikus otthonosan mozog Bukarestben is. 

Az RMDSZ elnöke arra kérte, hogy „segítse elő és jobbítsa a gyors és hatékony kommunikációt", és ne hátráljon meg a kérdések elől.

Csoma Botond 1975-ben született, végezettsége szerint jogász. 2006 óta kolozsvári önkormányzati képviselő volt, 2015-től a Kolozs megyei szervezet elnöke, 2016-tól parlamenti képviselő. Számos alkalommal szót emelt a kisebbségi jogok védelmében a kolozsvári önkormányzatban és a román parlamentben egyaránt.

Az RMDSZ szóvivői tisztsége azután üresedett meg, hogy a feladatot korábban ellátó Hegedüs Csilla – a szövetségi kormányból való kizárása után – az észak-erdélyi fejlesztési ügynökség vezérigazgató-helyettese lett. 

Borítókép: Csoma Botond (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.