Újabb krími híd ellen indítottak rakétacsapásokat az ukránok

A Csongar híd megrongálódott, a javítási munkálatok már megkezdődtek. Áldozatokról nem adtak hírt.

Gábor Márton
2023. 08. 06. 19:09
Rakétacsapás érte a Krím félszigeten található Csongar-hidat 2023. augusztus 6-án (Fotó: Telegram/Vlagyimir Szaldo)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Akszjonov krími vezető a Telegram-csatornáján közölte, hogy a Krím és a Herszon terület határán lévő Csongar híd az ukrán csapatok rakétacsapása következtében megrongálódott. A politikus megjegyezte, hogy a híd  helyreállítása megkezdődött.

Az ellenség rakétacsapást mért a Krím északi részén lévő Csongar hídra és közvetlen környezetére. Egy rakéta eltalálta a hidat, a többit a légvédelmi erők lelőtték. Az autópályahíd útburkolatában károk keletkeztek, a javítási munkálatok már megkezdődtek. Áldozatok nincsenek.

 – mondta Akszjonov.
 

Az első rakétacsapást az ukrán csapatok június 22-én hajtották végre a Csongar közúti hídra, azonban tíz nappal később az átkelőt teljesen helyreállították.

Borítókép: Rakétacsapás érte a Krím félszigeten található Csongar hidat 2023. augusztus 6-án (Fotó: Telegram/Vlagyimir Szaldo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.