Alaposan szemügyre vette az orosz nukleáris bombázókat Kim Dzsong Un + videó

Az észak-koreai vezető látogatásából feltételezhető, hogy fontos fegyverüzletet köthetnek Oroszországgal.

2023. 09. 16. 7:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még szombaton is folytatódott Kim Dzsong Un oroszországi látogatása, az észak-koreai vezető Vlagyimir Putyin elnök védelmi miniszterének kíséretében orosz nukleáris célokra alkalmas stratégiai bombázókat és hiperszonikus Kinzsal rakétákat tekintett meg a Knevicsi repülőtéren – adta hírül a Reuters hírügynökség.

A Vlagyivosztoktól mintegy 50 kilométerre található helyszínen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter várta Észak-Korea vezetőjét, aki megmutatta a Tu–160, Tu–95 és Tu–22M3 típusú bombázókat, amelyek nukleáris fegyverek hordozására alkalmasak. Kim Dzsong Un ezután arról érdeklődött, hogyan lövik ki a rakétákat a repülőgépről.

Az észak-koreai vezető szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott négyszemközti megbeszélést, majd pénteken páncélozott különvonatával ellátogatott Komszomolszk-na-Amurba, ahol megtekintett egy repülőgépgyárat is. Az orosz Távol-Keleten, a Habarovszk régióban lévő gyárban Szu–35-ös és Szu–57-es katonai repülőket, valamint Szuhoj Superjet 100 típusú polgári gépeket is készítenek.

KIM Dzsong Un
Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető a harci gépeket készítő komszomolszk-na-amuri repülőgépgyárat látogatja meg 2023. szeptember 15-én Fotó: MTI/EPA/A Habarovszki terület kormányzójának sajtószolgálata 

Az oroszországi körútból feltételezhető, hogy a két ország között fontos fegyverüzlet születhet. Putyin arról nyilatkozott, hogy Észak-Korea vezetője nagy érdeklődést mutat a rakétatechnológia iránt, sajtóhírekből pedig arra is lehet számítani, hogy Phenjan fegyverekkel segítené Moszkvát az Ukrajna elleni háborújában – számolt be róla a Moscow Times hírportál. 

Pénteken az orosz elnök belarusz kollégájával, Aljakszandr Lukasenkával is megbeszélést folytatott Szocsiban, amelyen hangsúlyozták, Moszkva, Minszk és Phenjan szorosabb hármas együttműködésén gondolkodnak. 

https://x.com/DDIndialive/status/1702918195558887781?s=20

 

Borítókép: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kíséretében (Fotó: X/Ukrainian Ministry of Accidental Russian Fires)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.