Az Európai Parlament elítélte Szijjártó Péter cselekedetét – a külügyminiszter már reagált is

Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le? – tette fel a kérdést.

2023. 09. 14. 8:41
null
Fotó: MARTON_KIRALY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvasom, hogy az Európai Parlament elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe. Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le? – reagált stílusosan Facebook-üzenetében Szijjártó Péter arra, hogy az Európai Parlament (EP) elítélte szerdai ülésén. A külgazdasági és külügyminiszter Hongkongból Isztambulba tartott, a Türk Államok Szervezetének kereskedelmi ülésére, ám repülőgépével leszálltak tankolni a kazahsztáni Almatiban, ekkor értesült az uniós testület lépéséről.

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásában 

sajnálatát fejezi ki a magyar kül- és kereskedelmi miniszter 2023. februári minszki hivatalos látogatása miatt, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.

Az EP egyébként már egy korábban elfogadott állásfoglalásában is bírálta Szijjártó Pétert, amiért 2023. február 13-án elutazott a belarusz fővárosba.

A jelenlegi állásfoglalást 453 képviselő szavazatával fogadták el, ellene mindössze 21-en szavaztak. A 12 fideszes képviselő közül a jelen lévő hat is elutasította a dokumentumot, név szerint Bocskor Andrea, Deli Andor, Győri Enikő, Hidvéghi Balázs, Schaller-Baross Ernő és Tóth Edina – közölte az Index.

Az Európai Parlament állásfoglalására Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára úgy reagált: nonszensz, hogy korrupt, megvásárolt és háborúpárti emberek kritizálják, ítélik el a magyar külügyminisztert.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Isztambulban 2023. szeptember 14-én (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.