Döbbenetes videókon a drogban úszó Kalifornia

Mindennapos, hogy az emberek drogot használnak és árulnak. Emberi ürülék, használt tűk és töltényhüvelyek hevernek a járdákon.

2023. 09. 05. 5:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó a kaliforniai autópálya-rendőrség munkatársait San Francisco Tenderloin negyedébe vezényelte egy több ügynökséget érintő kezdeményezés részeként, amelynek célja a szabadtéri kábítószer-kereskedelem és a drogfogyasztás visszaszorítása. Kaliforniában ugyanis olyan mértékben elfajult a drogárusítás, hogy már fényes nappal, az utcákon is rengetegen élnek a tudatmódosítókkal.

Mindennapos, hogy az emberek drogot használnak és árulnak. Emberi ürülék, használt tűk és töltényhüvelyek hevernek a járdákon, mindez ráadásul egy rövid sétára van a város népszerű központi bevásárlónegyedétől, ahol rengeteg turista van, előkelő szállodák és üzletek.

A kábítószert jórészt az autópályák felől csempészik be a nagyvárosokba, ezért elsősorban a sztrádákat figyelik a razziák alatt.

Június óta a rendőrök számos kábítószerrel kapcsolatos letartóztatást hajtottak végre. Az egyik esetben az egyik csempésznél 33 gramm fentanilt találtak, ami 16 500 ember halálát okozhatta volna.

A helyi hatóságok 300 feltételezett kábítószer-kereskedőt fogtak el a protokollváltozások óta. 

Emellett a művelet első hat hetében a hatóságok 957 gramm metamfetamint, 319 gramm kokaint és 31 gramm heroint foglalt le, és 92 bűncselekménynél kellett intézkedniük. Többek között bedrogozva és ittasan vezettek az elkövetők, de a fegyveres bolti rablás és a családon belüli erőszak is meglehetősen gyakori bűncselekmény.

A kábítószer-kereskedelemmel és a fogyasztással gyanúsítottak közül azonban sokakat azonnal visszaengednek az utcára, amint az ügyük lezárult – mondta a 2022-ben megválasztott kerületi ügyész, Brooke Jenkins a CNN-nek. Hivatala ezer kábítószer-kereskedelmi ügyet iktatott, a bírák azonban a gyanúsítottak közül csak tizenhetet helyeztek előzetes letartóztatásba, a többiek visszatérhettek az utcára. „Nem adjuk fel, és továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kábítószer-kereskedőket felelősségre vonják” –  fogalmazott a közösségi oldalán az ügyész.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.