időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Egyre kevésbé támogatnák az amerikaiak Ukrajnát

Gábor Márton
Forrás: Fox News
2023.09.18. 16:39 2023.09.18. 17:34
Egyre kevésbé támogatnák az amerikaiak Ukrajnát

A FoxNews weboldalon megjelentetett, Michael Waltz republikánus képviselő által írt véleménycikkből kiderült, hogy a legtöbb amerikai pozitív véleménnyel van Ukrajnáról, és megérti, hogy Oroszország a nemzetközi jogot megsértve lerohanta azt.  

Helyes dolog volt fegyvereket adni az ukránoknak, hogy harcoljanak és meghaljanak a szabadságukért, és a kongresszus kellőképpen támogatta Kijevet. De Joe Biden elnök nem volt jóhiszemű partner

– írta Waltz, hozzátéve, hogy a Biden-adminisztráció mostanáig sem nevezte meg, hogy mi a célja Ukrajnával. 

A politikus szerint a közeljövőben ugyanakkor a tehermegosztásnak sokkal inkább érvényesülnie kellene a segélyezés tekintetében, ugyanis a republikánusok szerint az Egyesült Államok közel annyi katonai segélyt nyújtott Ukrajnának, mint minden más nemzet együttvéve.

Szükségünk van arra, hogy szövetségeseink teljesítsék ígéreteiket, hogy GDP-jük legalább két százalékát a védelemre fordítsák. Sajnos a legnagyobb európai államok következetesen nem teljesítik a 2014-es walesi NATO-csúcson, röviddel a Krím félsziget elfoglalása után ígéretet

– jelentette ki Michael Walt, majd megjegyezte, Németország, Európa legnagyobb gazdasága, az utolsó pillanatban visszalépett az éves kétszázalékos kötelezettségvállalásával kapcsolatban. 

Ha Biden továbbra is finanszírozni akarja Ukrajna háborús erőfeszítéseit, akkor ezt a kongresszus által meghatározott feltételekkel kell megtennie

– jegyezte meg a képviselő. 

 

Bortókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO-Ukrajna Tanács ülésén a NATO vilniusi csúcstalálkozójának második napján, 2023. július 12-én (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

Háború Ukrajnában

"Zelensky is planning his eventual exit"

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.