Észak-Korea megerősítette: összehangolja hadseregét az oroszokéval

Az észak-koreai vezető Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel folytatott megbeszélést.

2023. 09. 17. 7:47
SOJGU, Szergej; KIM Dzsong Un
Knyevicsi, 2023. szeptember 16. Az orosz védelmi minisztérium által közreadott képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke (j) Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter társaságában ellép a díszegység elõtt a távol-keleti Knyevicsi repülõterén 2023. szeptember 16-án. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea és Oroszország összehangolja fegyveres erőit – erről állapodott meg Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az oroszországi Vlagyivosztokban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel vasárnap.

Kim Dzsong Un örömét fejezte ki, hogy ismét találkozik Szergej Sojguval, és méltatta az orosz fegyveres erők fejlődését, modernitását és hősiességét, amivel védik az ország szuverenitását

– derült ki a TASZSZ orosz hírügynökség jelentéséből. A politikusok a két ország fegyveres erői közötti taktikai és stratégiai interakció további erősítését, és a kölcsönös eszmecserét szorgalmazták.

Az észak-koreai vezető Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívására érkezett Oroszországba. Szeptember 13-án a Vosztocsnij űrrepülőtéren megbeszéléseket folytattak országaik küldöttségeinek részvételével, majd négyszemközt is találkoztak. 

Sajtóértesülések szerint a napirendi pontok egyike az lehetett, hogy a két ország fegyverüzletének keretében Észak-Korea támogatja szövetségesét az ukrajnai harcokban.

Kim Dzsong Un az orosz elnök által az üdvözlésére rendezett fogadás végén észak-koreai látogatásra hívta meg Putyint az orosz elnöknek alkalmas időpontban. Putyin az észak-koreai állami hírügynökség közlése szerint örömmel elfogadta a meghívást.

Páncélozott különvonatával Kim Dzsong Un ellátogatott az orosz távol-keleti Komszomolszk-na-Amurba is pénteken, ahol megtekintett egy repülőgépgyárat is. Szombaton pedig alaposan szemügyre vette az orosz nukleáris bombázókat. A Tu–160, Tu–95 és Tu–22M3 típusú járműveket mind aktívan használják az Ukrajna elleni háborúban – írta meg a The Independent brit napilap.

 

 

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által közreadott képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (jobbra) Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter társaságában ellép a díszegység előtt a távol-keleti Knyevicsi repülőterén 2023. szeptember 16-án (Fotó:  MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.