Folytatódott a Krím ostroma, különböző irányokból támadtak az ukránok

Moszkvában egy dróntámadás okozott fennakadást, számos repülőjárat késett az orosz fővárosban.

2023. 09. 17. 7:10
null
Krím félsziget, 2023. július 19. Hatalmas füstfelhõ gomolyog egy lõszerraktár felett, miután tûz ütött ki egy kelet-krími katonai bázison 2023. július 19-én. A tûz miatt a térségben négy település lakóit, több mint kétezer embert kimenekítettek, valamint lezárták a közeli Tavrida autópályát. MTI/AP/Kommersant Publishing House/Viktor Korotajev Fotó: Viktor Korotajev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz légierő meghiúsított egy Krím félsziget elleni összehangolt ukrán támadást vasárnap hajnalban, legalább hat olyan drónt semmisítettek meg, amelyek különböző irányokból vették célba a félszigetet – közölte az orosz védelmi minisztérium a Reuters hírügynökség beszámolója alapján. Beszámolójukból kiderült, két drónt semmisítettek meg délelőtt 1.15-kor a Krím nyugati partjainál, fél órával később pedig további négy drónt az északnyugati és keleti partoknál.

A héten az ukrán haderő sikeres csapásokat mért az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félszigetre, diadalként ünnepelték a többi között azt, hogy megsemmisítették az orosz Triumf légvédelmi rendszert.

Az ukrán támadások száma a frontvonalaktól távol, Oroszország mélyén is megnőtt az elmúlt időszakban. 

Moszkva polgármestere és az orosz védelmi minisztérium vasárnap hajnalban közölte azt is, hogy a moszkvai régió Istra kerületében megsemmisült egy drón. Az előzetes információk szerint személyi sérülés vagy áldozat nem történt a lezúduló dróntörmelékek miatt. Az orosz TASZSZ hírügynökség jelentése szerint ugyanakkor legalább 24 járat késett Moszkva fő repülőterein a támadás következtében. 

Sikert könyvelhettek el az ukránok eközben a délnyugat-oroszországi Orjoli területen, ahol egy dróntámadásban megrongálódott egy olajraktár – derült ki a régió kormányzója, Andrej Klicskov Telegram-üzenetéből.

 

Borítókép: Hatalmas füstfelhő gomolyog egy lőszerraktár felett, miután tűz ütött ki egy kelet-krími katonai bázison  2023. július 19-én (Fotó: MTI/AP/Kommersant Publishing House/Viktor Korotajev)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.