Szergej Lavrov: A Nyugat a hazugság birodalma + videó

Az orosz külügyminiszter szerint a Nyugat kollektív névjegykártyájává vált az egyenlőség és az alkuképesség teljes elutasítása.

2023. 09. 23. 18:57
LAVROV, Szergej
New York, 2023. szeptember 23. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólal az ENSZ-Közgyûlés 78. ülésszakának általános vitáján a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 23-án. MTI/AP/Mary Altaffer Fotó: Mary Altaffer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz külügyminiszter az ENSZ-ben szólalt fel, és kijelentette, hogy a nyugati országok hamis vállalásokat tesznek.

Az amerikaiak és az európaiak, megszokva, hogy lenézik a világ többi részét, ígéreteket és kötelezettségvállalásokat tesznek, beleértve az írásos és jogilag kötelező érvényű kötelezettségvállalásokat is, majd egyszerűen nem teljesítik azokat. Ahogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnök is megjegyezte, a Nyugat egy valóságos hazugságbirodalom

– mondta Lavrov, majd felhívta a figyelmet arra a vitán több felszólaló által hangoztatott gondolatra, hogy a bolygó visszafordíthatatlan változásokon megy keresztül. 

Egy új világrend születik a szemünk előtt. A jövő körvonalai a globális javak igazságosabb elosztását és a civilizációs sokszínűséget pártoló világtöbbség és a neokoloniális leigázási módszereket alkalmazó kevesek közötti küzdelemben alakulnak ki

– jelentette ki a külügyminiszter, hozzátéve, hogy a kollektív Nyugat egyfajta névjegye már az egyenlő jogok elvének elutasítása és a meg nem egyezés készsége.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólal az ENSZ-Közgyűlés 78. ülésszakának általános vitáján a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 23-án. (Fotó: MTI/AP/Mary Altaffer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.