Novák Katalin az ENSZ-ben: A demográfiai válságra a megoldást a családok megerősítésében látjuk

A köztársasági elnök leszögezte, hogy a családpárti erők kiállnak az értékeik és az érdekeik mellett.

2023. 09. 22. 8:49
NOVÁK Katalin; Novák Katalin köztársasági elnök
New York, 2023. szeptember 20. A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök felszólal az ENSZ Közgyűlése 78. ülésszakának általános vitájában a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 19-én. MTI/Sándor-palota Fotó: Sándor-palota/Sándor-palota
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európában és az országaik jelentős részében a demográfiai tél jégkorszakba fordult át – fogalmazott Novák Katalin az ENSZ New York-i ülésén mondott beszédében. A köztársasági elnök kiemelte, hogy ha a gyermektelenség válik általánossá, szeretetett és biztonságosnak hitt világunk szertefoszlik.

– Mi, magyarok a demográfiai válságra a megoldást a családok megerősítésében és támoagtásában látjuk

– szögezte le.

Mint az államfő jelezte, az a cél, hogy mindenki teljes, boldog családi életet élhessen, és minden olyan gyermek megszülessen, akire a fiatal párok vágynak.

– Megvédjük a szülők szabadságát. Határozottan kiállunk amellett, hogy a gyermeknevelés joga nem az államé, nem is az NGO-ké, nem a média- és tudatiparé, hanem a szülőké

– húzta alá Novák Katalin.

Jelezte, hogy a demográfiai csúcs üzenete az idén 150 éves Budapestről világos: a családpárti erők kiállnak az értékeik és az érdekeik mellett. Akkor is, amikor a család- és gyermekellenes ideológiák soha nem látott támadásba lendülnek.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök felszólal az ENSZ Közgyűlése 78. ülésszakának általános vitájában a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Sándor-palota)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.